no dobra, zainstalowałem Trassera i Moje trasy. Włączyłem oba programy w drodze do Łodzi (służbowy wyjazd samochodem*) i różnice widać gołym okiem.
https://drive.google.com/file/d/0B4HQ40 ... sp=sharing
Porównanie ----------------------
Trasser / Moje Trasy
Dystans ----------------------- 128,57 km / 130,95 km
Czas podróży ------------------ 1h44m3s / 1h44m50s
Czas przejazdu -------------- 1h37m12s / 1h25m09s
prędkość średnia --------------- 69 km/h / 74,95 km/h
średnia prędkość w ruchu --- b.d. km/h / 92,26 km/h
Prędkość maksymalna ------- 153 km/h / 143,95 km/h
różnice czasowe mogę wynikać z tego, że najpierw włączałem jedną aplikację a potem drugą będąc już w drodze ... ale to trwało kilka sekund jedynie.
Faktycznie Moje Trasy zaniża prędkości zarówno maks. jak i średnią, Trasser też rewelacyjnie nie mierzy, ale wynik znacznie bardziej zbliżony do rzeczywistego. Niestety trasę tą pokonywaliśmy z kumplem z pracy zajebistym pierdzipędem samobieżnym o napędzie gazowym czyli *Skodą CityGo 1,0
Co do "Moje Trasy" to w ten weekend również włączyłem to to i powiem Wam, że robi mnie w balona albo ja dupa nie driver jestem. Pojechałem z kumplami w traskę, jak jechaliśmy razem to tak średnio ok 100-120km/h (wg Moje Trasy- maks prędkość 128km/h a średnia 56,9km/h - i też ni chu...a bo wiem że jechałem ponad 150 !!) jak się odłączyłem od grupy i wracałem do domu to pocisnąłem moto do 200 na kilku odcinkach. Po powrocie okazało się że "Moje Trasy" podaje mi maksymalną prędkość 149,65km/h

no aż tyle to mi licznik nie przekłamuje.
I albo ja jestem za ciemny na te programiki, albo żaden z nich nie importuje z telefonu statystyk. Tylko samą trasę mogę "udostępniać", ale danych już nie ...