wyjazd do Stanow

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

wyjazd do Stanow

Postprzez Gof » wtorek, 24 kwietnia 2012, 06:02

Ehh też bym wyjechał do stanów :(

(do tematu, wiem :mrgreen:)
Ostatnio edytowano sobota, 28 kwietnia 2012, 21:25 przez Gof, łącznie edytowano 1 raz
Gof

Postprzez Gof » czwartek, 26 kwietnia 2012, 08:13

Sokol napisał(a):Do gof ,jesli nie masz rodziny,dobrych znajomych. w usa nie warto tu przyjezdzac ,ciezko o prace , duzo polakow bez legalnego pobytu wyjezdza i szuka szczescia w europie

Wizja (nieśmiałe marzenie) na najbliższe parę lat jest taka - znaleźć robotę w Polsce w firmie, która ma oddział w Kalifornii w krzemowej dolinie, popracować trochę w polskim oddziale, postarać się o wizę L-1 i przeniesienie i zarabiać kupę kasy ;) Pewnie wizja idealistyczna, ale myślę że możliwa. W Polsce nie ma perspektyw, jak pomyślę że mam brać kredyt na mieszkanie i spłacić go dopiero na emeryturze, to naprawdę mi się odechciewa.
Gof

Postprzez moro99 » czwartek, 26 kwietnia 2012, 10:56

gof, Google.com - siedzibe maja w Rondo1
Romet -> Simson SR50 - > Keeway Hacker -> GSX650F -> FJR1300
moro99

Postprzez Gof » czwartek, 26 kwietnia 2012, 11:14

Żeby tak dostać się do Googla... czuję że nie moja liga ;] no ale próbować warto ;]
Gof

Postprzez Sokol » sobota, 28 kwietnia 2012, 03:09

jest jeszcze droga inna :) Teraz w wiekszosci daja wizy turystyczne przylatujesz i szukasz sobie dziewczyny z papierami i sie zenisz po 2-3 latach rozwod a ty masz papiery oczywiscie ty jej za to dajesz kase a cena rozna jest W usa duzo osob ma dzieki temu legalny pobyt A co ty gof taki na usa napalony? pracujesz od rana do nocy i tyle Jedna zecz jaka mi sie podoba to nowe scigacze i tak nowki :hayabusa 14 tys $ gsx-r 1000 12-13 tys $ gsx-r 750 11 tys $ Na auto show nowka subaru inpreza sti kolo 33 tys $ nissan gt-r 80 tys$, m3 80 $$ jeszcze kaski maja dobre ceny i ciuchy ja sam 4 kurtki do pl wyslalem znajomym i 3 kaski
Sokol

Postprzez Budzik » sobota, 28 kwietnia 2012, 21:51

ale jak tam bedizesz jechal przez srodek pustynmi po drodze nieprzepisowo gdzei nie ma zywwej duszy i przekroczysz predkosc to nagle z nikad pojawi sie helikopter i dostaniesz mandat :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez pegaz » niedziela, 29 kwietnia 2012, 09:19

albo z satelity go namierza.
pegaz

Postprzez Gof » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 05:17

Sokol napisał(a):jest jeszcze droga inna :) Teraz w wiekszosci daja wizy turystyczne przylatujesz i szukasz sobie dziewczyny z papierami i sie zenisz po 2-3 latach rozwod a ty masz papiery oczywiscie ty jej za to dajesz kase a cena rozna jest W usa duzo osob ma dzieki temu legalny pobyt

No i tu jest problem - kasa :)

A co ty gof taki na usa napalony? pracujesz od rana do nocy i tyle

Ale chyba można lepiej zarobić niż w Polsce, większe szanse na rozwój?

Budzik napisał(a):ale jak tam bedizesz jechal przez srodek pustynmi po drodze nieprzepisowo gdzei nie ma zywwej duszy i przekroczysz predkosc to nagle z nikad pojawi sie helikopter i dostaniesz mandat :)

Co racja to racja - lepiej rozwinięta technika ma dwie strony ;)
Gof

Powrót do HYDEPARK