I Ogolnopolski zlot Jajek

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Wybor lokalizacji i terminu (po jednym glosie na miejsce i termin):

Ankieta wygasła niedziela, 17 maja 2009, 08:33

6
9%
7
10%
21
31%
Termin: Czerwiec
16
24%
Termin: Lipiec
17
25%

Liczba głosów : 67

Postprzez Nyuno » czwartek, 21 maja 2009, 11:37

OK to postanowione - 11-12 lipca Zegrze. Będę się odzywał co i jak.
Obrazek
Nyuno

Postprzez ramirez_xj » czwartek, 21 maja 2009, 14:16

Wspaniale miejsce i dobry termin, mi rowniez pasuje, moze wreszcie bedzie okazja sie spotkac, Tasman jakbysmy sie wczesniej zmowili to podjade do Ciebie, zostawie moja niunie i smigniemy we dwoch na Twojej :)
ramirez_xj

Postprzez Miki » czwartek, 21 maja 2009, 17:22

ramirez_xj, ej my to się nie znamy z Forum XJ :?: jeździłem na XJ 750 byłem na forum XJ zarejestrowany jako Drogba :?: bo Ty mi się kojarzysz :)
Miki

Postprzez Mars » czwartek, 21 maja 2009, 19:33

Marsa też pamiętasz ?
Mars

Postprzez Miki » czwartek, 21 maja 2009, 19:36

num, ale z forum tylko bo nigdy nie było dane nam się spotkać :) mam nadzieje że nadrobimy to w Zegrzu :!: :)
Miki

Postprzez Mars » czwartek, 21 maja 2009, 20:01

Nie wiem , czy dam radę . Jadę na zlot Yamahy do Torunia pod koniec czerwca , a w lipcu planuję wypad nad morze z rodzinką . Ale może , może ...
Mars

Postprzez Miki » czwartek, 21 maja 2009, 20:33

to Ty masz Yamahe GSXF :?: czy jak :)
Miki

Postprzez TasmaN » czwartek, 21 maja 2009, 22:14

Wooow, ufff... przebrnalem przez wszystkie posty w koncu :D

Jesli mozna to nasuwa mi sie kilka spraw dot. organiacji.... O ile dobrze wyczytalem to wygralo Zegrze i 11-12 lipca :)

Co do:

- organizacji. Proponuje zrobic liste osob ktore faktycznie i FIZYCZNIE moga pomoc w ogranizacji. Bedzie mase dzwonienia, ustalania i przygotowywania. Dla jednej osoby bedzie to za duzo. Potem sie spotkamy w grupie organizatorow i podzielimy obowiazki.

- nie uruchamilalbym juz dyskusji o innym jeszcze o niebo poboniez lepszym terminie, bo jak zawsze bywa, znow jednym bedzie pasowac, innym nie. Skoro termin potwierdzony przez wiekszosc to sie go trzymajmy. Sierpien lub pozniejszy okres jest w sam raz ale na zorganizowanie DRUGIEGO zlotu.

- przy okazji spraw technicznych Zegrza, odpalmy nowy watek stricte techniczny i organizacyjny.

P.S.
nie wiem jak teraz sytuacja prawna wyglada, ale... kto z Was ma patent zeglarski? Na Zegrzu mozna wziasc m.in. omegi i poplywac troche.
TasmaN

Postprzez Nyuno » piątek, 22 maja 2009, 00:27

TasmaN - jutro do Ciebie się odezwę telefonicznie i pogadamy w sprawie tego dzwonienia (bo widzę, że wiesz z czym się wiąże organizacja zlotu i od czego trzeba zacząć).

Takie rzeczy najlepiej omawiać osobiście, ale już teraz powiem, że oprócz poinformowania odpowiednich organów trzeba by pomyśleć nad jakimiś atrakcjami (kapela, konkursy, żeglowanie itp).
Obrazek
Nyuno

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » piątek, 22 maja 2009, 08:49

Postaram się zawitać do jajcarzy,aczkolwiek określę się jak będzie już więcej ustalone ;)
Daleko nie mam a chętnie poznam większa cześć tego forum :P
Musze tylko się dowiedzieć kiedy ze swoja luba wyjeżdżam na"wakacje" :mrgreen:
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Nyuno » piątek, 22 maja 2009, 09:24

To już wiesz, kiedy nie wyjeżdżasz. Nie wyjeżdżasz 11-12 lipca ;)
Obrazek
Nyuno

Postprzez diabLica » piątek, 22 maja 2009, 10:11

Nyuno napisał(a):TasmaN - jutro do Ciebie się odezwę telefonicznie i pogadamy w sprawie tego dzwonienia (bo widzę, że wiesz z czym się wiąże organizacja zlotu i od czego trzeba zacząć).

Takie rzeczy najlepiej omawiać osobiście, ale już teraz powiem, że oprócz poinformowania odpowiednich organów trzeba by pomyśleć nad jakimiś atrakcjami (kapela, konkursy, żeglowanie itp).

zaraz zaraz...
kapela?konkursy?
to Wy chcecie zrobic jakis komercyjny zlot czy spotkanie grupy znajomych i nieznajomych?
powiem szczerze,że myślałam o tym jak o wspolnym spotkaniu grilowaniu łyknięciu czegoś i że atrakcje wyjda na same z siebie a nie zaplanowana impreza komercyjna :/

no ale może ja miałam złe wyobrazenie tego...
prędkość nie zabija!!!!nagłe zatrzymanie to to co pozbawia życia...
diabLica

Postprzez Nyuno » piątek, 22 maja 2009, 10:36

Powiem tak: w tytule jest I Ogolnopolski zlot Jajek. To może ja czegoś nie zrozumiałem?
Obrazek
Nyuno

Postprzez diabLica » piątek, 22 maja 2009, 10:41

Nyuno napisał(a):Powiem tak: w tytule jest I Ogolnopolski zlot Jajek. To może ja czegoś nie zrozumiałem?

no myslałam, że ogolnopolski ze wzgledu na to, że forumowiczów mamy z różnych stron ale spoko...
wczesniejsze spotkania warszawskiej grupy miały charakter luźnych spotkań znajomych stad ja to tak kojarzyłam ale spoko ;)
prędkość nie zabija!!!!nagłe zatrzymanie to to co pozbawia życia...
diabLica

Postprzez ramirez_xj » piątek, 22 maja 2009, 11:04

Miki & Mars tak naprawdem nie pamietam, mozliwe ze sie nie widzielismy ale na forum XJ gadalismy, lecz nic nie stoi na przeszkodzie aby sie spotkac, wiec do rychlego zobaczyska :)

PS.
Do Torunia na III Zlot Yamaha XJ wybieram sie ale tylko w sobote, czyli 20.06.2009, lokalizacja IV Fort Torun.
Ostatnio edytowano piątek, 22 maja 2009, 11:05 przez ramirez_xj, łącznie edytowano 1 raz
ramirez_xj

Postprzez Miki » piątek, 22 maja 2009, 11:06

diabLica napisał(a):zaraz zaraz...
kapela?konkursy?
to Wy chcecie zrobic jakis komercyjny zlot czy spotkanie grupy znajomych i nieznajomych?
powiem szczerze,że myślałam o tym jak o wspolnym spotkaniu grilowaniu łyknięciu czegoś i że atrakcje wyjda na same z siebie a nie zaplanowana impreza komercyjna :/

no ale może ja miałam złe wyobrazenie tego...

ja też sobie to tak wyobrażałem, mhm, chyba coś mi umkneło... :? :roll:
Miki

Postprzez Wiolcia » piątek, 22 maja 2009, 11:19

A mi sie wydaje, ze skoro znamy juz czas i miejsce zlotu to najbardziej istotną informacją dla organizatorow jest liczba uczestnikow takze proponuje juz tworzyc taka liste i dopisywac sie do niej z pelna odpowiedzialnoscia i swiadomoscia, ze wraz ze wzrostem frekwencji, koszty imprezy beda malec. Trzeba by jeszcze wyznaczyc jakis termin deklaracji uczestnictwa... :roll:

Lista uczestnikow I Ogolnopolskiego Zlotu Jajek 11-12 lipca Zegrze:

1. Wiolcia + Rychu ;)
Wiolcia

Postprzez firefox » piątek, 22 maja 2009, 11:20

Wiolcia napisał(a):A mi sie wydaje, ze skoro znamy juz czas i miejsce zlotu to najbardziej istotną informacją dla organizatorow jest liczba uczestnikow takze proponuje juz tworzyc taka liste i dopisywac sie do niej z pelna odpowiedzialnoscia i swiadomoscia, ze wraz ze wzrostem frekwencji, koszty imprezy beda malec. Trzeba by jeszcze wyznaczyc jakis termin deklaracji uczestnictwa... :roll:

Lista uczestnikow I Ogolnopolskiego Zlotu Jajek 11-12 lipca Zegrze:

1. Wiolcia + Rychu ;)

Ja proponuje taka liste zrobic w innym temacie :)

A co do organizacji to skoro wyjasniliscie to moze jakis cyrkowcow sie wynajmie zeby zwiekszyc atrakcje :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Nyuno » piątek, 22 maja 2009, 11:45

OK, póki temat świeżo kuty:

Rozmawiałem z TasmaNem i na wstępie ustaliliśmy, że impreza będzie zamknięta (czyli nie na 500 osób). Jutro się spotykamy i dopniemy szczegóły, o których Was poinformujemy.

Czyli możecie odetchnąć - nie będzie chamskiej komercji, kapeli, konkursów itd. ustalanych wcześniej. Wszystko wyjdzie na miejscu od uczestników zlotu :)
Obrazek
Nyuno

Postprzez Miki » piątek, 22 maja 2009, 13:35

Nyuno napisał(a):Czyli możecie odetchnąć - nie będzie chamskiej komercji, kapeli, konkursów itd. ustalanych wcześniej. Wszystko wyjdzie na miejscu od uczestników zlotu :)

polać mu, o to mi chodziło... 8) 8) miało być skromne spotkanie forumowiczów 8)
Miki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...