Co sądzicie o takim planie i ew. co byście do niego dodali?
1.Sprawdzenie uszkodzeń owiewek.lusterek,setów,tłumika ogólnie wszystkiego co ma kontakt z ziemią przy glebie.
2.Spasowanie plastików czy wszędzie jest taka sama szczelina
3.Sprawdzenie czy tarcze hamulcowe mają luz
4.Sprawdzenie klocków hamulcowych
5.Stan gum,data produkcji oraz ile zostało bieżnika
6.Lagi czy nie ma żadnych rys na nich oraz czy nie przeciekają uszczelniacze
7.Sprawdzenie głowki ramy stawiam moto na centralnej przechylam go tak aby przód poszedł do góry i wtedy obracam od lewej do prawej i patrze czy nie ma żadnych utrudnień oraz czy odległość między maksymalnym skrętem w prawo jest taka sama jak w lewo
8.Napęd również na centralnej obracam kołem i sprawdzam czy łańcuch jest równo wyciągnięty w każdym miejscu oraz czy nie odchodzi od tylniej zębatki
9.Po ściągnięciu owiewek oglądamy stan silnika jak i ramy (tutaj możecie mi podrzucić kilka pomysłów czego tam dokładnie szukać i czemu się dokładnie przyjżeć)
10.Sprawdzenie działania wszystkich przełączników i klamek
11.Płyny eksploatacyjne
12.Czy po uruchomieniu silnik dymi na inny kolor niż biały i czy nie pluje olejem
13.czy równo wkręca się na obroty jak i z nich schodzi
14.No i jazda próbna tu mam najwięcej dylematów znajomy mi powiedział że w tak starym moto trzeba dać 1,2,3 do odciny żeby sprawdzić czy biegi nie wypadają co wy na to?
15.Sprawdzenie czy sprzęgło się nie ślizga wjechać na jakąś górkę dać 2 albo 3 i gaz na maksa.
16 sprawdzenie czy moto nie ściąga na jakąś strone.
Wydaje mi się to w miarę sensowne ale bierzcie pod uwagę że jestem laikiem oraz że mogłem coś pominąć istotnego