Luźne gadki

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Postprzez firefox » piątek, 29 maja 2009, 07:54

Niunius, Ty chyba znow chcesz ze bym Cie przytulil, chyba Ci sie spodobalo :P :smok: :kiss2: :) :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez lukka » niedziela, 31 maja 2009, 21:10

lysy98 napisał(a):Witam. Mam na imie Przemek ale wolaja na mnie Lysy. Dopiero zaczynam swoja przygode z jajkiem 750 '99r. Jest to moje pierwsze moto ale mam nadzieje ze dam sobie z nim rade;) Pozdrawiam wszystkich forumowiczow

1 moto Jajo 750 :!: - uważaj na siebie kolego i na innych :!: No i powodzenia a przede wszystkim szerokości i przyczepności, witamy w gronie Jajcarzy :)
Ostatnio edytowano niedziela, 31 maja 2009, 21:12 przez lukka, łącznie edytowano 1 raz
lukka

Postprzez TasmaN » niedziela, 31 maja 2009, 22:27

lysy98 napisał(a):Witam. Mam na imie Przemek ale wolaja na mnie Lysy. Dopiero zaczynam swoja przygode z jajkiem 750 '99r. Jest to moje pierwsze moto ale mam nadzieje ze dam sobie z nim rade;) Pozdrawiam wszystkich forumowiczow

Witamy na Forum :)

a tak BTW wyslalem Ci pytanie na PW (sie nawet zrymowalo)... sprawdz... odnosnie kogos w miejscowosci gdzie mieszkasz.
TasmaN

Postprzez firefox » niedziela, 31 maja 2009, 22:52

lukka napisał(a):1 moto Jajo 750 :!: - uważaj na siebie kolego i na innych :!:

Nie przesadzaj....
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez lysy98 » poniedziałek, 1 czerwca 2009, 00:24

;) hehe dzieki za optymistyczne nastawienie... 1 moto wcale nie oznacza ze nie potrafie jezdzic. Staram sie jezdzic bezpiecznie i "z glowa".
lysy98

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 1 czerwca 2009, 06:56

I to jest najważniejsze. Poza tym, 750 nie jest jakoś szalenie mocniejsza od 600. Tak więc - bezpieczeństwa na drodze życzymy :)
Obrazek
Nyuno

Postprzez pbss » poniedziałek, 1 czerwca 2009, 10:37

PozytywnieZakreconyWariat napisał(a):
pbss napisał(a):Witam po raz drugi, wczesniej na starym forum napisalem kilka postow. Jezdze zoltym jajkiem z 2000roku, Suza seryjna poza wydeszkiem ixila. Mam 20 lat , jestem z Pily. Wczesniej mialem kilka skuterow, 3x 125 (dt, tw, varadero) , teraz oprocz jajka w garazu stoja cuda polskiej techniki: 2 ogary, komar z 63, jawka skuter(cudo czeskiej techniki:P), wsk dwuramowa i chinski quad.

Nie jestes przypadkiem rowniez na ForumMotocyklistow.pl ??Cos mi sie kojarzy zolty gsxf z Piły właśnie :)

Witam nowo przybylych forumowiczow 8)

Oczywiscie ze jestem :)
pbss

Postprzez diabLica » poniedziałek, 1 czerwca 2009, 11:19

lysy98 napisał(a):;) hehe dzieki za optymistyczne nastawienie... 1 moto wcale nie oznacza ze nie potrafie jezdzic. Staram sie jezdzic bezpiecznie i "z glowa".

3 moto też o tym nie swiadczy...
witamy na forum
prędkość nie zabija!!!!nagłe zatrzymanie to to co pozbawia życia...
diabLica

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » poniedziałek, 1 czerwca 2009, 18:56

pbss napisał(a):
PozytywnieZakreconyWariat napisał(a):
pbss napisał(a):Witam po raz drugi, wczesniej na starym forum napisalem kilka postow. Jezdze zoltym jajkiem z 2000roku, Suza seryjna poza wydeszkiem ixila. Mam 20 lat , jestem z Pily. Wczesniej mialem kilka skuterow, 3x 125 (dt, tw, varadero) , teraz oprocz jajka w garazu stoja cuda polskiej techniki: 2 ogary, komar z 63, jawka skuter(cudo czeskiej techniki:P), wsk dwuramowa i chinski quad.

Nie jestes przypadkiem rowniez na ForumMotocyklistow.pl ??Cos mi sie kojarzy zolty gsxf z Piły właśnie :)

Witam nowo przybylych forumowiczow 8)

Oczywiscie ze jestem :)

Widzisz wiec sie nie mylilem :gitara: jestem zajebisty :brawo:
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez lukka » poniedziałek, 1 czerwca 2009, 21:35

No tak jak zwykle taka sama dyskucja pt. nie przesadzaj, ja umiem jezdzic, dam rade bo inni na osiedlu daja rade itp.. Lysy mam nadzieje ze bedziesz jezdzil z glowa a nie bez niej. Powiem tak - w Twoim wieku latwo ja stracic, w sumie to nawet nie wiadomo kiedy bo albo dla lansu, albo przez glupiego puszkarza itp. itd. kilka sekund zapomnienia, wieksza predkosc wyrzuca cie na zakrecie na przeciwny pas no i .... jedzie ktos z naprzeciwka czy nie. No pewnie ze kazdy gada umiem jedzic, w koncu mam prawko kat. A - to oznacza ze potrafie wykonac osemke na placu, slalom, ruszanie po gorke no i radze sobie na miescie z predkoscia 40 kmh motocyklem kl 250 ccm .. Ja osobiscie zaczynalem od motorynek i komarkow dziadka, potem jakas WSK, potem GS 500 potem dluga przerwa i teraz od kilku sezonow jajo 600 - ktorego w sumie musze sie uczyc od odnowa... ale patrze kto i na czym sie porusza po naszych drogach to mi sie krew zylach scina ... zreszta twardy dowod to statystyki - 85% ofiar wsrod motocyklistow to grupa ponizej 24 lat, co to oznacza? Ni mniej ni wiecej tylko tyle ze trzeba dojrzec do motocykla o wiekszej mocy - dojrzec w sensie doswiadczenia jak i mentalnie. Nie ma tu znaczenia czy 750 czy 600. Trzeba codziennie sie szkolic i miec oczy dookola glowy, aby jej nie stracic. Czego zycze nam wszytkim.. Oczywiscie wiekszosc odbierze to jako dyrdymaly starego precla itd.. ale jesli chociaz jednej osobie te dyrdamaly uratuja zdrowie to juz sukces...Witam jeszcze raz kolege z Gostyka - miasta w ktorym sie urodzilem i w ktorym mam troche znajomych :)
lukka

Postprzez Nyuno » wtorek, 2 czerwca 2009, 07:19

lukka napisał(a):nadzieje ze bedziesz jezdzil z glowa a nie bez niej. Powiem tak - w Twoim wieku latwo ja stracic, w sumie to nawet nie wiadomo kiedy bo albo dla lansu, albo przez glupiego puszkarza

To chyba nie zależy od wieku, lukka? Sam na pewno znasz "dorosłych" facetów co na motocyklu zachowują się gorzej niż niewydojone nastolatki. No i nie trzeba być młodym, by paść ofiarą puszki.
lukka napisał(a):Nie ma tu znaczenia czy 750 czy 600. Trzeba codziennie sie szkolic i miec oczy dookola glowy, aby jej nie stracic.

Otóż to! Nie ma znaczenia jaka pojemność. Znaczenie ma to, co w głowie siedzi. Tu chodzi o to, że motocykle o mniejszej pojemności z reguły wybaczają więcej błędów.

Ja mówiłem, aby nie przesadzać, bo odebrałem Twoją poprzednią wypowiedź tak, jak gdyby lysy wybierając 600 robił lepiej. A ja uważam, że pomiędzy 600 a 750 to na prawdę nie ma w przypadku tego modelu różnicy. Jedno i drugie ciężkie jak kloc, jedno i drugie ma podobną moc. Nigdzie wcześniej użytkownikom "pierwszej 600" nie pisałeś, aby uważali.

Inna rzecz - każdemu można napisać takie słowa:
lukka napisał(a):uważaj na siebie kolego i na innych :!:
i są one aktualne niezależnie od tego, czy to pierwsze moto, czy dziesiąte, czy masz 18 lat, czy 40.

lukka napisał(a):Oczywiscie wiekszosc odbierze to jako dyrdymaly starego precla

Jeżeli ktoś tak zrobi, to właśnie jest tym niedojrzałym motocyklistą, o którym zapewne piszesz. Przestrogi nikogo nie bolą i zawsze są przydatne. I tak koniec końców chodzi o to, aby nie mieć możliwości powiedzieć "a nie mówiłem?".
Obrazek
Nyuno

Postprzez firefox » wtorek, 2 czerwca 2009, 07:30

Niuniowo Ty mi wyjmujesz slowa z ust :) Dzidek na prezydenta :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez lukka » wtorek, 2 czerwca 2009, 22:30

Nyuno napisał(a):
lukka napisał(a):nadzieje ze bedziesz jezdzil z glowa a nie bez niej. Powiem tak - w Twoim wieku latwo ja stracic, w sumie to nawet nie wiadomo kiedy bo albo dla lansu, albo przez glupiego puszkarza

To chyba nie zależy od wieku, lukka? Sam na pewno znasz "dorosłych" facetów co na motocyklu zachowują się gorzej niż niewydojone nastolatki. No i nie trzeba być młodym, by paść ofiarą puszki.
lukka napisał(a):Nie ma tu znaczenia czy 750 czy 600. Trzeba codziennie sie szkolic i miec oczy dookola glowy, aby jej nie stracic.

Otóż to! Nie ma znaczenia jaka pojemność. Znaczenie ma to, co w głowie siedzi. Tu chodzi o to, że motocykle o mniejszej pojemności z reguły wybaczają więcej błędów.

Ja mówiłem, aby nie przesadzać, bo odebrałem Twoją poprzednią wypowiedź tak, jak gdyby lysy wybierając 600 robił lepiej. A ja uważam, że pomiędzy 600 a 750 to na prawdę nie ma w przypadku tego modelu różnicy. Jedno i drugie ciężkie jak kloc, jedno i drugie ma podobną moc. Nigdzie wcześniej użytkownikom "pierwszej 600" nie pisałeś, aby uważali.

Inna rzecz - każdemu można napisać takie słowa:
lukka napisał(a):uważaj na siebie kolego i na innych :!:
i są one aktualne niezależnie od tego, czy to pierwsze moto, czy dziesiąte, czy masz 18 lat, czy 40.

lukka napisał(a):Oczywiscie wiekszosc odbierze to jako dyrdymaly starego precla

Jeżeli ktoś tak zrobi, to właśnie jest tym niedojrzałym motocyklistą, o którym zapewne piszesz. Przestrogi nikogo nie bolą i zawsze są przydatne. I tak koniec końców chodzi o to, aby nie mieć możliwości powiedzieć "a nie mówiłem?".

Dyskusja stara jak motocykle .... chodzi w bardzo duzym skrocie o respekt do maszyny i wlasnych umiejstnosci, chlodna glowe i kalkulacje ..... i nic poza tym ....
PS. nie wylapuje wszystkich nowy - pierwszych uzytkownikow 600tek, 500tek , i nawet 355-tek itd.. bo nie sledze doglebnie forum, Nyunyo jak chcesz mozesz wklejac moje przestrogi takowym ;). Apropos puszki to mialem na mysli podpuszczanie przez niektorych glupkowatych kierowcow.
lukka

Postprzez Loku » poniedziałek, 8 czerwca 2009, 11:09

Chciałem podziekować Motocyklistom z Hajnówki za podprowadzenie nas do miejsca naszego noclegu. Myślałem że staniecie na chwilke, dwa słowa zamienić no ale trudno. Jeszcze raz dzieki. Szerokości Chłopaki.
Loku

Re: Suzuki Hayabusa

Postprzez Kacper » poniedziałek, 14 września 2009, 13:04

firefox napisał(a):Witam, kupie Hayke, jesli ktos ma jakies info to prosze o znaka.

Moje wstepne wymagania to:
Rocznik: 2000 lub ewentualnie 1999
Przebieg: do 45000

A ile kolego masz doświadczenia z motocyklami, że chcesz kupić Hayabuse ?
GSX 600F

Kacper
Kacper

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 14 września 2009, 13:26

Kacper napisał(a):
firefox napisał(a):Witam, kupie Hayke, jesli ktos ma jakies info to prosze o znaka.

Oj wystarczy doświadczenia Firefoxa do prowadzenia Hayki :)
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » poniedziałek, 14 września 2009, 15:20

Kacper napisał(a):

W ogole nie mam, dopiero zaczynam, kiedys duzo sklejalem papierowych modeli, wiec ewentualnie mozna powiedziec, ze mam jakies doswiadczenie
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 14 września 2009, 15:24

LOL :brawo:
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez zolwik » poniedziałek, 14 września 2009, 18:43

firefox napisał(a):
Kacper napisał(a):

W ogole nie mam, dopiero zaczynam, kiedys duzo sklejalem papierowych modeli, wiec ewentualnie mozna powiedziec, ze mam jakies doswiadczenie

To chłop zna sie na robocie ,FF sklej mi model SRAD-a :D
zolwik

Postprzez Kacper » poniedziałek, 14 września 2009, 19:08

firefox napisał(a):
Kacper napisał(a):

Hmm roczne doświadczenie na GSX-ie to jakby nic.
GSX 600F

Kacper
Kacper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDEPARK