lysy98 napisał(a):Witam. Mam na imie Przemek ale wolaja na mnie Lysy. Dopiero zaczynam swoja przygode z jajkiem 750 '99r. Jest to moje pierwsze moto ale mam nadzieje ze dam sobie z nim rade;) Pozdrawiam wszystkich forumowiczow
lysy98 napisał(a):Witam. Mam na imie Przemek ale wolaja na mnie Lysy. Dopiero zaczynam swoja przygode z jajkiem 750 '99r. Jest to moje pierwsze moto ale mam nadzieje ze dam sobie z nim rade;) Pozdrawiam wszystkich forumowiczow
lukka napisał(a):1 moto Jajo 750- uważaj na siebie kolego i na innych
![]()
PozytywnieZakreconyWariat napisał(a):pbss napisał(a):Witam po raz drugi, wczesniej na starym forum napisalem kilka postow. Jezdze zoltym jajkiem z 2000roku, Suza seryjna poza wydeszkiem ixila. Mam 20 lat , jestem z Pily. Wczesniej mialem kilka skuterow, 3x 125 (dt, tw, varadero) , teraz oprocz jajka w garazu stoja cuda polskiej techniki: 2 ogary, komar z 63, jawka skuter(cudo czeskiej techniki:P), wsk dwuramowa i chinski quad.
Nie jestes przypadkiem rowniez na ForumMotocyklistow.pl ??Cos mi sie kojarzy zolty gsxf z Piły właśnie![]()
Witam nowo przybylych forumowiczow
lysy98 napisał(a):;) hehe dzieki za optymistyczne nastawienie... 1 moto wcale nie oznacza ze nie potrafie jezdzic. Staram sie jezdzic bezpiecznie i "z glowa".
pbss napisał(a):PozytywnieZakreconyWariat napisał(a):pbss napisał(a):Witam po raz drugi, wczesniej na starym forum napisalem kilka postow. Jezdze zoltym jajkiem z 2000roku, Suza seryjna poza wydeszkiem ixila. Mam 20 lat , jestem z Pily. Wczesniej mialem kilka skuterow, 3x 125 (dt, tw, varadero) , teraz oprocz jajka w garazu stoja cuda polskiej techniki: 2 ogary, komar z 63, jawka skuter(cudo czeskiej techniki:P), wsk dwuramowa i chinski quad.
Nie jestes przypadkiem rowniez na ForumMotocyklistow.pl ??Cos mi sie kojarzy zolty gsxf z Piły właśnie![]()
Witam nowo przybylych forumowiczow
Oczywiscie ze jestem
jestem zajebisty 
lukka napisał(a):nadzieje ze bedziesz jezdzil z glowa a nie bez niej. Powiem tak - w Twoim wieku latwo ja stracic, w sumie to nawet nie wiadomo kiedy bo albo dla lansu, albo przez glupiego puszkarza
lukka napisał(a):Nie ma tu znaczenia czy 750 czy 600. Trzeba codziennie sie szkolic i miec oczy dookola glowy, aby jej nie stracic.
i są one aktualne niezależnie od tego, czy to pierwsze moto, czy dziesiąte, czy masz 18 lat, czy 40.lukka napisał(a):uważaj na siebie kolego i na innych
lukka napisał(a):Oczywiscie wiekszosc odbierze to jako dyrdymaly starego precla
Nyuno napisał(a):lukka napisał(a):nadzieje ze bedziesz jezdzil z glowa a nie bez niej. Powiem tak - w Twoim wieku latwo ja stracic, w sumie to nawet nie wiadomo kiedy bo albo dla lansu, albo przez glupiego puszkarza
To chyba nie zależy od wieku, lukka? Sam na pewno znasz "dorosłych" facetów co na motocyklu zachowują się gorzej niż niewydojone nastolatki. No i nie trzeba być młodym, by paść ofiarą puszki.lukka napisał(a):Nie ma tu znaczenia czy 750 czy 600. Trzeba codziennie sie szkolic i miec oczy dookola glowy, aby jej nie stracic.
Otóż to! Nie ma znaczenia jaka pojemność. Znaczenie ma to, co w głowie siedzi. Tu chodzi o to, że motocykle o mniejszej pojemności z reguły wybaczają więcej błędów.
Ja mówiłem, aby nie przesadzać, bo odebrałem Twoją poprzednią wypowiedź tak, jak gdyby lysy wybierając 600 robił lepiej. A ja uważam, że pomiędzy 600 a 750 to na prawdę nie ma w przypadku tego modelu różnicy. Jedno i drugie ciężkie jak kloc, jedno i drugie ma podobną moc. Nigdzie wcześniej użytkownikom "pierwszej 600" nie pisałeś, aby uważali.
Inna rzecz - każdemu można napisać takie słowa:i są one aktualne niezależnie od tego, czy to pierwsze moto, czy dziesiąte, czy masz 18 lat, czy 40.lukka napisał(a):uważaj na siebie kolego i na innychlukka napisał(a):Oczywiscie wiekszosc odbierze to jako dyrdymaly starego precla
Jeżeli ktoś tak zrobi, to właśnie jest tym niedojrzałym motocyklistą, o którym zapewne piszesz. Przestrogi nikogo nie bolą i zawsze są przydatne. I tak koniec końców chodzi o to, aby nie mieć możliwości powiedzieć "a nie mówiłem?".
firefox napisał(a):Witam, kupie Hayke, jesli ktos ma jakies info to prosze o znaka.
Moje wstepne wymagania to:
Rocznik: 2000 lub ewentualnie 1999
Przebieg: do 45000
Kacper napisał(a):firefox napisał(a):Witam, kupie Hayke, jesli ktos ma jakies info to prosze o znaka.
A ile kolego masz doświadczenia z motocyklami, że chcesz kupić Hayabuse ?
Kacper napisał(a):firefox napisał(a):Witam, kupie Hayke, jesli ktos ma jakies info to prosze o znaka.
firefox napisał(a):Kacper napisał(a):firefox napisał(a):Witam, kupie Hayke, jesli ktos ma jakies info to prosze o znaka.
W ogole nie mam, dopiero zaczynam, kiedys duzo sklejalem papierowych modeli, wiec ewentualnie mozna powiedziec, ze mam jakies doswiadczenie
firefox napisał(a):Kacper napisał(a):firefox napisał(a):Witam, kupie Hayke, jesli ktos ma jakies info to prosze o znaka.
W ogole nie mam, dopiero zaczynam, kiedys duzo sklejalem papierowych modeli, wiec ewentualnie mozna powiedziec, ze mam jakies doswiadczenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość