"Motocyklista Doskonały"

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

"Motocyklista Doskonały"

Postprzez Miki » wtorek, 17 marca 2009, 11:24

Czytał ktoś może tą książkę :?: bo właśnie zabieram się do czytania mam nadzieje że znajdę w niej coś ciekawego. Jak przeczytam wrócę z wywodami 8-) 8-)
Miki

Postprzez Miki » wtorek, 17 marca 2009, 11:27

TASMAN:

Czytał ktoś może tą książkę :?: bo właśnie zabieram się do czytania mam nadzieje że znajdę w niej coś ciekawego. Jak przeczytam wrócę z wywodami 8-) 8-)

Czytaj, czytaj :-) IMO bardzo wazna irewelacyjna ksiazka.
Zwroc szczegolne uwage na 'prcesy fizyczne' jakie zachodza przy jezdzie motocyklem - na poczatku ksiazki. Przez to mozna lepiej zrozumiec technike jazdy opisywana w dalszej czesci.

P.S.
Jest tez inna ksiazka D. Hougha "strategie Uliczne" - to taki wyciag najwazniejszych sytuacji na drodze. To taki "motocyklista doskonaly" w pigulce.

---------------------------------------------------------------------
ŁYSOLEK:

"przeczytać można, ale potem wyrzucić do kosza" - słowa Tomka Kulika , jednym słowem nie nasze realia ;)

-------------------------------------------------------------------
MIKI:

no zobaczymy wziąłem się za czytanie, potem się wypowiem 8-)

------------------------------------------------------------------
LOKU:

Czytałem i polecam. Niby takie oczywiste rzeczy ale jak się zastanowić to nigdy o nich sie nie myśli. Są jeszcze "strategie uliczne" ale to jest w wiekszości przedruk "motocyklisty doskonałego".

-----------------------------------------------------------------
CRUNCH:

Polecam książkę, według mnie są tam ciekawe informacje, które mogą się przydać.

----------------------------------------------------------------
TASMAN:

Polecam książkę, według mnie są tam ciekawe informacje, które mogą się przydać.

Warto do tej ksiazki wracac co jakis czas. Pamietam jak trenowalem zakrety po przeczytaniu MD, faktycznie duzo w niej przydatnych info.

A tak BTW -> czytaliscie moze "Przyspieszenie" taka ksiazka pisana podobniez przez jakiego wyscigowca, warto kupic??

--------------------------------------------------------------
ZOLWIK:

jak tak polecacie to musze sobie też przeczytać :shock:

-------------------------------------------------------------
DJOBEŁ:

Świetna książka! David Hough to gość z wielkim autorytetem i jeszcze większym doświadczeniem na drodze. Facet zrobiło chyba coś koło miliona km i sytuacje, które opisuję są naprawdę kapitalne! Książka dobra nawet dla doświadczonego ridera!

P.S - pewnie już przeczytałeś, jakieś wrażenia? :mrgreen:

------------------------------------------------------------
KOSA1022:

Ja też ją właśnie czytam i w ostatnią ciepłą sobote zrobiłem pare ćwiczeń opisanych w książce i musze powiedzieć że jest niezła. Udało mi się naprzykład na rondzie przytrzeć podnóżek a to już dla mnie coś :)
Miki

Postprzez Miki » wtorek, 17 marca 2009, 11:29

RYCHU:

UU no to gratuluje!!! Ja dopiero zaczalem czytac, pierwszy rozdzial za mna ale powiem szczerze, ze duzo madrych reczy jest w tej ksiazce. kurcze nie moge sie doczekac az zrobi sie cieplej i wlasnie pocwiczyc te wszystkie triki:) tez chcialbym przytrzec podnozkiem;) jak szybko jechales na rondzie?

-----------------------------------------------------------
MIKI:

ja też jestem w trakcie czytania, ale strasznie mnie ta książka wciągneła, powiem wam. Kupe przydatnych rzeczy, jeszcze nie ćwiczyłem, ale fajny jest rozdział jazda w grupie... 8)

-----------------------------------------------------------
KOSA1022:

UU no to gratuluje!!! Ja dopiero zaczalem czytac, pierwszy rozdzial za mna ale powiem szczerze, ze duzo madrych reczy jest w tej ksiazce. kurcze nie moge sie doczekac az zrobi sie cieplej i wlasnie pocwiczyc te wszystkie triki:) tez chcialbym przytrzec podnozkiem;) jak szybko jechales na rondzie?

Chciałbym Ci powiedzieć ale tak byłem skupiony na jeździe że nie patrzyłem na licznik.
Moge tylko zgadywać może coś koło 40km/h

--------------------------------------------------------------------
LOKU:

No musze powiedzieć, że tak tu piszecie o tej książce że aż sobie ją drugi raz poczytałem przed sezonem i powiem wam, że to wcale nie głupi pomysł czytać ją sobie tak dla przypomnienia przed każdym rozpoczęciem sezonu.
Miki

Powrót do HYDEPARK